logo logo draugiem draugiem

Sākums > Par mums > Jaunumi > Pagatavo tradicionālo Jāņu sieru kopā ar dr. Ilzi Zandarti un “ID Gourmet” šefpavāru Denisu Ivankovu.

Pagatavo Jāņu sieru ar upeņu sukādēm un medus putekšņiem kopā ar dr. Ilzi Zandarti un “ID Gourmet” šefpavāru Denisu Ivankovu

atverts

Laiks jaunai siera receptei, lai pārsteigtu draugus un ģimeni! "Capital Clinic Riga" un  "VC4 Diagnostikas centrs" kardioloģe Ilze Zandarte pagatavoja gardu Jāņu sieru ar upeņu sukādēm un medus putekšņiem! Upenes ir bagātas ar C vitamīnu un sniegs lielisku akcentu tradicionālajam Jāņu sieram!

Jāņu siers ar upeņu sukādēm un medus putekšņiem

Sastāvdaļas (uz 1 kg siera):

Pilnpiens (4.5% 2,5l
Ūdens 2 l
Pilnpiena biezpiens 1 kg
Sviests  70 gr
 Olas  2 gab.
Sāls 4 gr
Cukurs 10 gr
Upeņu sukādes 25 gr
Medus putekšņi 3 gr

Pagatavošana:

Lielā katlā samaisīt pienu ar ūdeni un uzsildīt līdz 80 grādiem (jāmaisa ik pa laikam, lai nepiedeg);


Kamēr piens sildās, lielā bļodā izlikt biezpienu un ar rokām sadalīt sīkās drupačās;

Kad piens uzsildījies, pievienot biezpienu un uz lēnās uguns turpināt karsēt masu, nepārtraukti maisot ar lielu karoti, kamēr tas izveido vienu lielu staipīgu kamolu;

Biezpiena masu pārlikt mitrā drānā, lai notek (bet stipri neatdziest);

Mazā katliņā izkausēt sviestu, mazliet atdzesēt un sajaukt ar sakultām olām;

Notecinātu biezpienu ielikt atpakaļ katlā, pievienot olas ar sviestu un uz lēnās uguns sildīt, vienmērīgi sajaucot abas masas kopā. Siers paliek viendabīgs, mazliet staipīgs. Beigās pievienot upenes, medus putekšņus;

Gatavo siera masu liek ar sviestu izziestā apaļā traukā un novieto vēsā telpā. Atdzisušu sieru var pasniegt uz galda jau pēc pāris stundām.

 

 Priecīgus un veselīgus Jāņus!


  • Dalīties ar šo ziņu:

Piesakies konsultācijai