Jau šonedēļ vasaras skaistākie svētki - Līgo vakars un Jāņu diena! Šajos svētkos neiztikt bez latviešiem tik iemīļotā Jāņu siera! Mūsu ārsti - Diagnostikas centra gastroenterologs Hosams Abu Meri, Baltijas Vēnu klīnikas vadošais speciālists - asinsvadu ķirurgs Ints Ūdris un Capital Clinic Riga, Diagnostikas centra kardioloģe Ilze Zandarte viesojās pie “ID Gourmet” šefpavāra Denisa Ivankova, lai kopīgi pagatavotu trīs vienkāršas, veselīgas un interesantas siera receptes!
Aicinām ikvienu izmēģināt lieliskās receptes un iepriecināt savus mīļos ar gardu sieru! Sekojiet līdzi receptei un Jums noteikti izdosies! Šodien dr.Hosams Abu Meri piedāvā tradicionālo Jāņu sieru ar ķimenēm! Starpcitu, vai zinājāt, ka ķimenes ir lielisks produkts, lai uzlabotu gremošanu?
Tradicionālais Jāņu siers ar ķimenēm
Sastāvdaļas(uz 1 kg siera): | |
Pilnpiens (4.5%) | 2,5l |
Ūdens | 2l |
Pilnpiena biezpiens | 1kg |
Sviests | 100gr |
Olas | 2 gab |
Sāls | 7gr |
ķimenes | 7gr |
Pagatavošana :
1. Lielā katlā samaisīt pienu ar ūdeni un uzsildīt līdz 80 grādiem (jāmaisa ik pa laikam, lai nepiedeg);
2. Kamēr piens sildās, lielā bļodā izlikt biezpienu un ar rokām sadalīt sīkās drupačās;
3. Kad piens uzsildījies, pievienot biezpienu un uz lēnās uguns turpināt karsēt masu, nepārtraukti maisot ar lielu karoti, kamēr viņš izveido vienu lielu staipīgu kamolu;
4.Biezpiena masu pārlikt mitrā drānā, lai notek (bet stipri neatdziest);
5. Mazā katliņā izkausēt sviestu, mazliet atdzesēt un sajaukt ar sakultām olām;
6. Notecinātu biezpienu ielikt atpakaļ katlā, pievienot olas ar sviestu un uz lēnās uguns sildīt, vienmērīgi sajaucot abas masas kopā. Siers paliek viendabīgs, mazliet staipīgs. Beigās pievienot sāli, ķimenes;
7. Gatavo siera masu liek ar sviestu izziestā apaļā traukā un novieto vēsā telpā. Atdzisušu sieru var pasniegt uz galda jau pēc pāris stundām.
Priecīgus un veselīgus Jāņus!